Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2019

Завдяки принциповій позиції прокуратури поставлено крапку у кримінальному провадженні щодо резонансного вбивства охоронця супермаркету

 Раніше повідомлялось, що за процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури №1 в січні 2017 року  було направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені  відносно зловмисника, який в жовтні 2016 року вчинив вбивство охоронця супермаркету «АТБ».
 
В ході досудового розслідування було встановлено, що 10 жовтня 2016 зловмисник, який  перебував у стані алкогольного сп’яніння, в торговому залі магазину «АТБ» в Шевченківському районі Запоріжжя викрав пляшку алкогольного напою та намагався покинути касову зону магазину не сплативши за неї, але був затриманий охоронцем та доставлений до кімнати охорони для складання акту розкрадання майна.
 
Після цього, зловмисник дістав ніж зі свого рюкзака та самовільно залишив приміщення охорони, намагаючись втекти.  При цьому зловмисник наніс удар ножем охоронцю, який намагався завадити втечі.
 
Від отриманого ножового поранення потерпілий помер у кареті швидкої допомоги, а вбивця був затриманий.
 
Вказане кримінальне провадження розглядалося судом присяжних.
 
Вироком Шевченківського районного суду Запоріжжя від 24.10.2017 повністю підтримана позиція державного обвинувача Запорізької місцевої прокуратури № 1 та вбивцю визнано винним в інкримінованих злочинах і призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
 
Ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 25.01.2017 вирок суду першої інстанції відносно зловмисника в частині призначеного покарання залишено без змін та він набрав законної  сили.
 
І наразі у вказаному кримінальному проваджені Верховним Судом України поставлена крапка. Постановою Верховного Суду України повністю підтримана позиція державного обвинувачення. Всі доводи захисту і засудженого, які були викладені в касаційних скаргах, визнані колегією суддів Верховного Суду України не обґрунтованими.
 
    Вирок суду присяжних залишено без змін.  

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1947