Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2018

Завдяки принциповій позиції прокуратури, в нинішньому році до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто вдвічі більше осіб

Упродовж 11 місяців 2018 року за погодженням з прокуратурою області уповноваженими органами Нацполіції складено 306 (211 – за 11 місяців минулого року) протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
 
За розглянутими протоколами до адміністративної відповідальності притягнуто вдвічі більше осіб (164 проти 75 за 11 місяців минулого року), серед яких: депутат Запорізької обласної ради, заступник голови райадміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району, заступник голови Бердянської районної ради, Якимівський селищний голова, заступник директора Департаменту Запорізької міської ради, колишній начальник Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України», 4 депутати Запорізької міської ради, 25 депутатів райрад, 4 співробітники Нацполіції, 5 – фіскальної, 1 – пенітенціарної, 1 – митної служб та інші.
 
Правопорушення виявлено у таких пріоритетних сферах, як паливно-енергетичний та агропромисловий комплекси, у бюджетній сфері, на транспорті, у сферах земельних відносин та охорони довкілля.
 
Триває робота щодо реагування на порушення антикорупційного законодавства дисциплінарними заходами.
 
У порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» прокурорами внесено 100 подань, за результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 91 посадову особу.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1889