Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

У Запоріжжі викрито наркодилера, який виявився колишнім поліцейським (фото)

Прокуратурою Запорізької області за матеріалами Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ у липні поточного року зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України щодо працівників поліції, які придбають та збувають наркозалежним громадянам, а також своїм колегам на території міста Запоріжжя особливо небезпечну психотропну речовину - метамфетамін.
 
При перевірці інформації встановлено, що оперуповноважений Заводського відділення поліції Запоріжжя зберігав та збував заборонений товар, організував та утримував притон для наркозалежних, а також особисто споживав синтетичний «продукт».
 
4 грудня працівниками прокуратури та оперативниками внутрішньої безпеки НПУ, за результатами проведених негласних слідчо-розшукових дій, під час комплексу оперативних заходів, за адресою розташування виявленого наркопритону, затримано 29-річного капітана поліції (на сьогоднішній день колишнього).
 
За місцем проживання колишнього оперуповноваженого проведено санкціонований обшук та виявлено снайперську гвинтівку "СВД" з оптичним прицілом та спорядженим магазином, пістолет Макарова, револьвер, пістолет з глушником, корпус ручної осколкової гранати Ф-1, понад 250 набоїв різного калібру, 6 пакетів метамфетаміну, 1 пакет канабісу та грошові кошти.
 
Також у притоні знаходилися ще один 25-річний колишній правоохоронець, обвинувальний акт стосовно якого про збут наркотичної речовини розглядається Заводським районним судом міста, 32-річний діючий працівник ізолятору тимчасового тримання міста, військовослужбовець ЗСУ та цивільна особа. Всі вони перебували у стані наркотичного спяніння.
 
На тепершній час прокуратурою області вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій екс-правоохоронця.
 
На підставі ст.208 КПК України наркоділка затримано до вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу судом.
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1900