Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

Прокуратура принципово реагує на факти самовільного зайняття земель державної власності

Куйбишевським відділом Бердянської місцевої прокуратури постійно вживаються заходи, спрямовані на виявлення фактів самовільного зайняття земель державної власності.
 
Зокрема встановлено, що громадянин Т. самовільно зайняв на території Розівської селищної ради земельні ділянки сільськогосподарських угідь загальною площею 20,3 га. За вказаним фактом залучено інспектора Держгеокадастру в Запорізькій області, яким проведено перевірку з питань додержання вимог земельного законодавства, за результатами якої громадянину Т. нарахована сума спричинених збитків державі за самовільне зайняття земельних ділянок. Останнього притягнено до адміністративної відповідальності та нараховано шкоду завдану державі на загальну суму 31,2 тис. грн., яка наразі відшкодована у добровільному порядку.
 
Водночас, завдяки належному процесуальному керівництву прокурорів Куйбишевського відділу Бердянської місцевої прокуратури у кримінальних провадженнях, у поточному році внаслідок виявлення фактів самовільного зайняття земель на загальну площу 136,3 га вдалося встановити всіх осіб, що порушили земельне законодавства, притягнути їх до адміністративної відповідальності та нарахувати завдані ними державі збитки на суму 209,3 тис. грн., які наразі є відшкодованими.
 
Робота на вказаному напрямі триває, перевіряються інші факти самовільного зайняття земельних ділянок.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2043