Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

Прокуратура вимагає справедливого покарання для неповнолітнього зловмисника, який відправив однолітка до лікарні

Встановлено, що учень однієї із шкіл у період з 5-го по 8-й клас був учасником численних конфліктних ситуацій, серед яких бійки, словесні конфлікти, образи учнів та погана поведінка на уроках. Згідно шкільної характеристики хлопець агресивний, задиркуватий, постійно у центрі скандалів та бійок.
 
Окрім цього, вказаний учень, не досягнувши віку з якого настає кримінальна відповідальність, спричинив тілесні ушкодження своєму однолітку, через що останній потрапив до лікарні. Неповнолітній зловмисник за малозначним приводом спровокував бійку з потерпілим, повалив його на землю та продовжив бити, наносячи удари ногами по голові та тулубу лежачого.
 
Про вказану подію батьки постраждалої дитини дізнались із додатку «Інстаргам», де відео з побиттям їхнього сина, очевидно було викладено зловмисником, та до того ж накладено на музичну композицію.
Наразі Бердянською місцевою прокуратурою зайнято принципову позицію: клопотання про застосування до неповнолітнього Ф. примусових заходів виховного характеру у вигляді направлення зловмисника до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення строком на 1 рік, направлено до суду. Проведено підготовче слухання, потерпілою стороною заявлено цивільний позов про відшкодування моральної шкоди.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2330