Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

Прокуратура захистила дитину від фізичного насильства з боку рідного батька

У грудні 2017 року житель Хортицького району, батько двох неповнолітніх дітей,  повернувшись додому у стані алкогольного сп’яніння, почав з’ясовувати стосунки зі своєю дружиною. Неповнолітня дитина, намагаючись захистити матір, отримала від рідного батька декілька ударів в область обличчя та інші частини  тіла.
 
За заявою матері дівчини, яка, до речі, вказала на те, що чоловік раніше  неодноразово піднімав руку на неї та їхню доньку - підлітка,  правоохоронними органами були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.125 КК України. Проте, слідчим поліції передчасно та необґрунтовано було прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі відсутності складу кримінального правопорушення.
 
Процесуальним керівником Запорізької місцевої прокуратури №3 постанова слідчого про закриття кримінального провадження скасована, досудове розслідування доведено до єдиного логічного завершення – направлення обвинувального акту до суду.
 
 Наразі справа розглянута судом, горе-батьку призначено покарання у вигляді штрафу та покладення на нього обов’язку  відшкодування моральної шкоди у розмірі 10 000 грн. на користь матері неповнолітньої потерпілої, яка діяла в інтересах доньки.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2228