Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

Прокуратура домоглась стягнення з підприємства суми боргу з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у сумі 67 904 грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 було встановлено, що ПрАТ “Південтрансенерго”  має заборгованість  по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 67 904 грн. Однак,  Правобережне об'єднане Управління Пенсійного фонду України Запоріжжя заходи зі стягнення даної заборгованості не здійснювало, у зв'язку із відсутністю коштів на сплату судового збору.
 
Зазначене порушення інтересів держави щодо своєчасного та повного надходження коштів до Пенсійного Фонду України становило під загрозу забезпечення державою соціальних гарантій пільговій категорії населення та призводило до соціальної напруги в суспільстві.        
 
З метою захисту інтересів держави, Запорізькою місцевою прокуратурою № 3  до Запорізького окружного адміністративного суду в інтересах держави в особі Правобережного об'єднаного Управління Пенсійного фонду України Запоріжжя пред'явлено позов до ПрАТ “Південтрансенерго” про стягнення суми боргу з відшкодуванням фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у сумі 67 904 грн..
 
Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду позов прокуратури було задоволено.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1717