Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

Прокуратура домоглась фактичного повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки вартістю понад 180 млн. грн.

Органами прокуратури Запорізької області систематично вживаються заходи з представництва інтересів держави в суді, зокрема, у пріоритетній сфері земельних відносин.
 
Зокрема у січні 2017 року прокуратура області звернулась з позовом в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до господарського суду Запорізької області про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 10 га вартістю понад 180 млн. грн., укладеного у 2007 році між Запорізькою міською радою та ТОВ «Болеслав», зобов’язання товариства повернути її орендодавцеві.
 
Підставою для звернення прокурора до суду стало порушення орендарем вимог законодавства щодо своєчасного розрахунку за оренду земельної ділянки.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області від 13.07.2017 задоволено зазначений позов, розірвано договір оренди земельної ділянки та зобов’язано ТОВ «Болеслав» повернути спірну земельну ділянку Запорізькій міській раді.
 
Рішення господарського суду Запорізької області від 13.07.2017 про задоволення позову прокурора набрало законної сили 24.09.2018.
 
З метою його виконання прокуратурою області організовано фактичне повернення земельної ділянки з боку ТОВ «Болеслав» на користь Запорізької міської ради.
 
Наразі між вказаним ТОВ та Запорізькою міською радою підписано акт приймання-передачі землі.
 
Таким чином, судове рішення виконано. Як наслідок, за втручання органів прокуратури області поновлено права територіальної громади обласного центру на користування земельною ділянкою площею 10 га вартістю понад  180 млн. грн.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1795