Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2018

Прокуратура області стоїть на захисті земель прибережної захисної смуги Азовського моря та його лиманів

Особливістю території Запорізької області є наявність земель прибережної захисної смуги та пляжної зони Азовського моря. Вказані землі, з урахуванням вимог Земельного та Водного кодексів України, мають обмежений режим використання.
 
Зокрема, земельні ділянки указаної категорії не можуть перебувати у приватній власності фізичних та юридичних осіб. У постійне користування такі ділянки можуть надаватись лише державним підприємствам та організаціям. Будівництво об’єктів, окрім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних, на таких землях заборонено.
 
У поточному році органами прокуратури Запорізької області забезпечено ефективний захист земель прибережної захисної смуги Азовського моря та його лиманів, привабливість яких створює умови для масових порушень законодавства при їх відведенні, використанні, а також здійснення на них незаконної забудови.
 
Так, завдяки запровадженню нових шляхів та механізмів виявлення порушень у цій сфері вже пред’явлено 33 позови про повернення земель указаної категорії площею 52 га вартістю понад 52 млн. грн. У поточному році судами задоволено 27 позовів щодо земель площею 78 га вартістю майже 24 млн. грн. (з урахуванням позовів минулих років). На теперішній час реально повернуто земель площею 63 га вартістю понад 4,7 млн. грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2082