Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

Прокуратура вимагає найсуворішого покарання для зловмисника, який вчинив умисне вбивство з особливою жорстокістю

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 оскаржено вирок Ленінського районного суду Запоріжжя, який не підтримав позицію прокурора щодо призначення особі покарання у вигляді довічного позбавлення волі, за вчинення умисного вбивства з особливою жорстокістю.
 
Відтак, Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 у Ленінському районному суді Запоріжжя підтримувалось публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 47 – річного зловмисника, який вчинив умисне вбивство батька своєї коханки, на очах її матері, з особливою жорстокістю, заподіяв вбитому особливих фізичних  страждань шляхом заподіяння йому великої кількості тілесних ушкоджень у вигляді колотих,  різаних та колото-різаних ран майже по всьому тілу та вчинив хуліганство у громадському місці, що супроводжувалось особливою зухвалістю із застосуванням предмету заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. 
 
Державний обвинувач, потерпіла особа та її представник наполягали застосувати до обвинувачуваного, який на їх думку представляє підвищену небезпеку для суспільства, найсуворіше покарання у відповідності до ст. 64 КК України - у вигляді довічного позбавленням волі.
 
Однак, суд першої інстанції, всупереч нормам кримінально-процесуального та кримінального законодавства, за п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) визнав винним даного зловмисника та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, а за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство) – виправдав, зазначивши що в діях обвинувачуваного відсутні дії направлені на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.
 
Категорично не погоджуючись з даним рішенням суду, державним обвинувачем у даному проваджені внесено апеляційну скаргу до Запорізького апеляційного суду.
 
Прокуратура продовжує стояти на сторожі інтересів людини від кримінальних правопорушень.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1821