Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

Прокуратура домоглась повернення у державну власність приміщення в центрі Запоріжжя вартістю 1,5 млн. грн.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від задоволено позов Запорізької місцевої прокуратури №1, визнано незаконним та скасовано рішення реєстратора, на підставі якого за приватним товариством наприкінці минулого року зареєстровано право власності на приміщення, що вже перебувають у державній власності.
 
Місцевою прокуратурою було виявлено, що незважаючи на те, що приватне товариство не мало жодних правовстановлюючих документів на об’єкт нерухомості, державний реєстратор одного з комунальних підприємств області, всупереч вимог закону, безпідставно зареєстрував право власності на нежитлове приміщення салону краси площею майже 400 кв.м. по проспекту Соборному в Олександрівському районі Запоріжжя. 
 
Зазначене приміщення вартістю понад 1,5 млн. грн. перебуває у власності держави та раніше надавалось вказаному приватному товариству в оренду.
 
У зв’язку із цим, у лютому цього року Запорізькою місцевою прокуратурою №1 пред’явлено до суду відповідний позов в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області та Головного управління статистики у Запорізькій області.
 
Завдяки активній позиції прокурорів місцевої прокуратури та прокуратури області рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від вказаний позов задоволено у повному обсязі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1941