Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

На лаві підсудних опинився чоловік, який ножем наніс тяжкі тілесні ушкодження мешканцю Хортицького району

Прокурорами Запорізької місцевої прокуратури № 3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за  ч. 1 ст. 121 КК України, тобто умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що 24 вересня, раніше судимий чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наніс ножем 2 удари у живіт 56-річному мешканцю Хортицького району, спричинивши останньому небезпечне для життя тяжке тілесне ушкодження. Проте, потерпілому вчасно було надано медичну допомогу.    
 
Того ж дня зловмисника затримано працівниками поліції, а прокурором повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.
 
Крім того, за клопотанням прокурора, слідчим суддею Хортицького районного суду Запоріжжя, підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  
 
В ході допитів підозрюваний свою провину у вчиненому злочині не визнав, проте, за належного процесуального керівництва, зібрана достатня кількість доказів для доведення вини останнього.  
 
У зв’язку з цим, 13 листопада прокурором затверджено обвинувальний акт  за ч. 1 ст. 121 КК України, який того ж дня направлено до Хортицького районного суду Запоріжжя для розгляду. 
Санкція статті за вказаним кримінальним правопорушенням передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1649