Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Прокурор області вручив повідомлення про підозру голові однієї з районних рад області (фото)

Кримінальним процесуальним кодексом України передбачений особливий порядок кримінального провадження відносно певної категорії осіб. Зокрема, згідно ст. 481 КПК України, письмове повідомлення про підозру адвокату, депутату місцевої ради, сільському, селищному, міському голові, здійснюється керівником регіональної прокуратури в межах його повноважень.
 
Тож сьогодні, 5 листопада, виконуючи законний обов’язок, прокурор Запорізької області вручив письмове повідомлення про підозру в остаточній редакції та з урахуванням всіх матеріалів досудового слідства, голові однієї з районних рад Запорізької області, який є депутатом вказаної ради, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 України, а саме за одержання головою районної ради неправомірної вигоди за попередньою змовою з директором комунального підприємства цього ж району. Неправомірна вигода у сумі 40 000 гривень та 2 000 доларів США передбачала надання громадянам у користування земельних ділянок під розміщення тимчасових споруд відпочинку на території дитячого оздоровчого табору.
 
Наразі досудове розслідування у даному кримінальному провадженні знаходиться на завершальному етапі, а санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.
 
Разом з тим, прокуратура області закликає окремих представників місцевого самоврядування, щодо яких передбачений особливий порядок кримінального провадження, припинити спроби саботажу процесуальних дій, а також будь-які намагання уникнути відповідальності за порушення Закону, зокрема шляхом політичного тиску на правоохоронну систему. Адже будь-які потуги і тиск на правоохоронні органи будуть безрезультатними та ніяким чином не вплинуть на об’єктивність розслідування.
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3275