Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2018

На лаві підсудних опинився адвокат, який обвинувачується у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 25 тис. дол.

Прокуратурою Запорізької області вживаються вичерпні заходи направлені на боротьбу з корупцією, у тому числі в адвокатурі.
 
Відтак вчора, 11 жовтня, направлено до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, який обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 КК України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права для себе за вчинення бездіяльності з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
 
Обвинуваченому судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час. 
 
Нагадуємо, що 15 червня вказаний адвокат, перебуваючи у Запоріжжі, вимагав та одержав через третю особу від суддів Господарського суду Запорізької області неправомірну вигоду у розмірі 25 тисяч доларів США за неподання до Вищої ради правосуддя скарги щодо дисциплінарного проступку зазначених суддів.
 
Нині винній особі загрожує покарання до 7 років позбавлення волі з позбавленням права займати певною діяльністю на строк до 3 років, та конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2071