Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2018

Зловмисник, який чинив незаконну порубку дерев в лісосмузі області, опинився на лаві підсудних

Бердянською місцевою прокуратурою Запорізької області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за  ч.1 ст.246  КК України, тобто за фактом незаконної порубки лісу.
 
Відтак було встановлено, що у червні 2018, зловмисник, з метою здійснення незаконної порубки дерев, у полезахисній лісосмузі  в селі Миколаївка Бердянського району, у порушення встановлених законом правил вирубки, не маючи спеціального дозволу, за допомогою бензопили здійснив незаконну порубку дерев породи «Акація біла» та розпилив їх на фрагменти, які склав неподалік в цій же лісосмузі.
 
Після цього, зловмисник з метою вивезення розпиляних частин дерев, приїхав до вищевказаної лісосмуги, де разом з іншим громадянином, який не приймав участі в незаконній порубці дерев, завантажили вищевказані дрова в автомобіль, але в цей час були затримані працівниками Осипенківського лісництва ДП «Бердянське лісове господарство».
 
Внаслідок протиправних дій, обвинувачений завдав навколишньому природному середовищу матеріальної шкоди на загальну суму 20 000 гривень, спричинивши істотну шкоду захисним властивостям полезахисної лісосмуги.
 
Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено та обвинувальний акт направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2227