Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2018

Прокуратура вимагає повернути в державну власність нерухоме майно вартістю майже 6 млн. грн.

Господарським судом Запорізької області відкрито провадження у справі за позовом керівника Запорізької місцевої прокуратури №2 до Товариства з обмеженою відповідальністю, про стягнення заборгованості та повернення державного нерухомого майна у державну власність.
 
Місцевою прокуратурою, за результатами вивчення стану законності у сфері використання майна державної власності встановлено, що ТОВ у користування на умовах оренди надано державне нерухоме майно, а саме двоповерхову будівлю загальною площею більше 800 кв.м. Однак, під час використання орендарем вказаного майна, останнім неодноразово порушувалися умови договору, зокрема щодо проведення незалежної оцінки нерухомого майна (остання оцінка проведена у 2012 році, яка на даний час зросла у тричі), щодо сплати орендної плати балансоутримувачу та інших умов договору.
 
З огляду на порушенням орендарем умов договору орендодавцем -Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Запорізькій області, на адресу орендаря надіслано лист про необхідність повернення у зв'язку із закінченням строку дії договору державне майно, однак підприємство вказані вимоги не виконало та надалі безпідставно продовжує використовувати майно.
 
З огляду на виявлені порушення місцевою прокуратурою у серпні 2018 року подано позовну заяву про стягнення заборгованості, повернення майна у державну власність загальною площею 800,5 кв.м, ринкова вартість якого складає майже 6 млн. грн. Наразі справа перебуває у провадженні господарського суду Запорізької області.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2525