Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2018

Завдяки принциповій позиції прокуратури засуджено зловмисника, який вчинив втечу з колонії

Токмацькою місцевою прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно засудженого, який вчинив втечу з ДУ "Оріхівська виправна колонія (№ 88)".
 
У серпні поточного року 40-річний засуджений, який відбував покарання за замах на спричинення тяжких тілесних ушкоджень і при відбуванні покарання за сумлінну поведінку був переведений на дільницю соціальної реабілітації, виконуючи трудові обов’язки різноробочого (косіння сіна та заготівля дров), вирішив здійснити втечу з установи виконання покарань. Скориставшись тим, що за його діями не спостерігають працівники адміністрації, маючи дозвіл на вихід за межі охоронюваної зони, вказаний засуджений вийшов на автодорогу «Запоріжжя-Маріуполь» та попрямував у власнообраному напрямку. Через день зазначену особу в ході здійснення розшукових заходів затримано працівниками виправної колонії на території Донецької області.
 
Обвинувачений, за наявності беззаперечних доказів, вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю.
 
Завдяки належній організації процесуального керівництва у Токмацькій місцевій прокуратурі, Оріхівським районним судом втікача засуджено до 4 років та 1 місяця позбавлення волі. 
 
Слід зазначити, що з метою усунення порушень в діяльності адміністрації ДУ "Оріхівська виправна колонія (№ 88)" при забезпеченні режиму тримання засуджених, внаслідок чого стала можливою втеча засудженого, Токмацькою місцевою прокуратурою внесено вказівку в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», яка розглянута та задоволена, винні службові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1892