Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2018

Прокуратура вимагає повернути територіальній громаді Запоріжжя земельну ділянку в центрі міста, вартістю понад 9 млн. грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 пред’явлено до суду позов про повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки площею пів гектара та вартістю понад 9 млн. грн.

Відтак встановлено, що у 2009 році між Запорізькою міською радою та одним із приватних товариств укладено строком на 10 років договір оренди землі для будівництва багатоповерхового житлового будинку по вулиці Глісерній у Запоріжжі. Проте, незважаючи на вимоги Земельного та Цивільного кодексів України орендар до цього часу не розпочав будівництво житлового будинку та навіть не звернувся до відповідних органів з метою отримання необхідних дозвільних документів для здійснення будівництва будинку.

З урахуванням положень ст. 416 Цивільного кодексу України та ст. 102-1 Земельного кодексу України укладений договір оренди є припиненим та земельна ділянка підлягає поверненню орендодавцю. Аналогічний висновок у квітні 2018 року зробив оновлений Верховний Суд.

З урахуванням вимог законодавства та нової судової практики Запорізька місцева прокуратура № 1 у липні 2018 року звернулась з позовом до господарського суду Запорізької області про повернення приватним товариством земельної ділянки Запорізькій міській раді.

Наразі судом відкрито провадження у справі та справу призначено до розгляду.

Робота Запорізької місцевої прокуратури №1 із захисту інтересів держави у сфері земельних відносин триває.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2637