Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

Завдяки наполегливій позиції прокуратури, зловмисника, який вбив вагітну жінку, засуджено до 15 років позбавлення волі

Ще у грудні 2011 року населення містечка Оріхів Запорізької області шокувало зникнення жінки, яка перебувала на 7-му місяці вагітності.
 
         Для відпрацювання версії про те, що жінка стала жертвою злочину, відповідно до встановленого у ході слідства маршруту пересування потерпілої (за мобільним телефоном), були задіяні сили слідчих і оперативних підрозділів ГУМВС України в області, водолазно-рятувальних загонів МНС, військових частин, а також небайдужих громадян.
 
За результатами численних пошукових дій, майже через рік після зникнення, на глибині близько 15 метрів в Одарівському затопленому кар’єрі Оріхівського району водолазами було виявлено тіло зниклої жінки. При цьому, за допомогою автомобільного буксерувального тросу до тіла потерпілої було прив’язано мішок з цементом.
 
         Проведення ретельного судово-медичного дослідження тіла, підтвердило насильницький характер смерті жінки – смерть настала внаслідок удушення.
 
         Комплексом слідчих (розшукових), у тому числі негласних слідчих дій, було встановлено особу, яка вчинила зухвале вбивство. Зловмисником виявився    мешканець Оріхова, який протягом тривалого часу підтримував стосунки з потерпілою.
 
У подальшому встановлено, що з метою неповернення значної суми грошей, які потерпіла передала злочинцю на зберігання, останній, ретельно спланувавши її вбивство, 13.12.2011 по дорозі з Запоріжжя до Оріхова, пересуваючись удвох на автомобілі обвинуваченого, задушив вагітну руками, труп жертви потопив в Одарівському затопленому кар’єрі (глибина якого складає приблизно 80 метрів), розраховуючи на те, що труп жінки ніколи не знайдуть.
 
З самого початку судового розгляду до його завершення, зловмисник заперечував свою причетність до вбивства, пояснюючи, що висадив потерпілу з автомобіля на зупинці громадського транспорту у селі поблизу  Оріхова, та оскаржуючи ухвалений відносно нього обвинувальний вирок в апеляційному порядку, обвинувачений у ході судового розгляду кримінального провадження у судах всіх інстанцій, намагався заплутати суддів та уникнути покарання.
 
Завдяки належному та якісному забезпеченню публічного обвинувачення, принциповій та наполегливій позиції процесуального прокурора – заступника керівника Запорізької місцевої прокуратури №2, якого призначено підтримувати обвинувачення у зв’язку із резонансністю злочину та складністю кримінального провадження, під час нового судового розгляду, під тиском беззаперечних доказів, колегія суддів повністю підтримала сторону обвинувачення та відправила вбивцю за грати на 15 років.      

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2083