Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Прокуратура Запорізької області стоїть на сторожі земель водного фонду – прибережної захисної смуги узбережжя Азовського моря

Апеляційним судом Запорізької області задоволено апеляційну скаргу органів прокуратури на незаконне рішення Якимівського районного суду Запорізької області від 31.03.2017, виявлене прокуратурою Запорізької області у порядку моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень.
 
Лише завдяки наступальній позиції апарату прокуратури області, вдалось довести, що суд першої інстанції безпідставно визнав право власності за громадянином на нерухоме майно площею майже 500 кв. м., розташоване на землях водного фонду у межах пляжної зони на відстані 47 кв.м. від урізу узбережжя Азовського моря.
 
Органи прокуратури захистили державні інтереси, спрямовані на дотримання вимог законодавства, яке визначає, що прибережна захисна смуга є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності, призначеної для охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення, засмічення та збереження їх водності, а також можливість вільного доступу громадян до пляжної зони, яка є місцем загального користування.  

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2442