Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

В прокуратурі Запорізької області відбулась спільна нарада «Про стан додержання вимог законодавства про охорону здоров’я, організації медичного обслуговування в’язнів, які страждають на тяжкі соматичні, інфекційні і соціально небезпечні хвороби, та прокурорського нагляду з цих питань» (фото)

Сьогодні, 24 травня, в прокуратурі області відбулась спільна нарада при прокурорі Запорізької області, начальнику Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації та начальнику філії Центру охорони здоров’я ДКВС України в Запорізькій області «Про стан додержання вимог законодавства про охорону здоров’я, організації медичного обслуговування в’язнів, які страждають на тяжкі соматичні, інфекційні і соціально небезпечні хвороби, та прокурорського нагляду з цих питань».
 
В нараді взяли участь прокурор відділу Генеральної прокуратури України та представник інституту підвищення кваліфікації прокурорів Національної академії прокуратури України, а також заступник прокурора Запорізької області, представники Апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори, відповідальні за даний напрямок роботи.
 
Звертаючись до присутніх зі вступним словом, прокурор Запорізької області Валерій Романов окреслив основну проблематику на даному напрямку роботи, а також виказав сподівання, що дана нарада допоможе донести до представників Міністерства Юстиції та МОЗ проблеми, які існують на місцях, а також безпосередньо сприятиме прискоренню реформи медицини в установах ДКВС.
 
«Про що можна говорити наразі, якщо лише через більш ніж півроку з дня створення Центру охорони здоров’я ДКВС призначено начальника філії у Запорізькій області.
 
На цей час у філії відсутні положення, посадові інструкції, інші атрибути юридичної особи. Призначення керівників медичних частин установ виконання покарань та попереднього ув’язнення, а також їх працівників планується до кінця року», - зазначив Валерій Романов.
 
Прокурор області підкреслив, що лише спільними зусиллями представлених на нараді структур, можна добитись приведення у відповідність до вимог національного законодавства та міжнародних стандартів надання медичної допомоги у ДКВС України в області.
 
В результаті жвавого обговорення проблематики, на нараді було окреслено шляхи покращення ситуації на даному напрямку роботи щодо забезпечення належного медичного обслуговування в’язнів та напрацьовано пропозиції, які в подальшому будуть використані в роботі.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2287