Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Затримано голову Веселівської районної ради та директора КП «Райсількомунгосп», які вимагали та отримали неправомірну вигоду у сумі 100 тис. грн. (фото)

Співробітники прокуратури Запорізької області разом з працівниками УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НПУ, затримали «на гарячому» голову Веселівської районної ради та директора "Веселівського районного комунального підприємства "Райсількомунгосп", які вимагали та отримали неправомірну вигоду у сумі 100 тис. грн. за оформлення документів на право користування земельною ділянкою.
 
Вказані посадовці, зорганізувавшись у злочину групу, створили умови, за якими розташований на узбережжі Азовського моря дитячий оздоровчий табір відійшов у користування комунальної власності КП "Райсількомунгосп". Потім через рішення районної ради земельні ділянки табору почали передавати у власність суб’єктів господарювання.
 
Директор комунального підприємства, зустрічаючись з потенційними покупцями, чітко давав зрозуміти, що позитивне рішення на сесії районної ради буде прийняте лише за умови отримання ним неправомірної вигоди, половина якої передавалась вищезгаданому голові райради.
 
Відтак сьогодні співробітники прокуратури та поліції задокументували факт вимагання директором КП та отримання ним у службовому приміщенні Веселівської районної ради частини неправомірної вигоди у розмірі 60 тис. грн за земельну ділянку. Сьогодні ж правоохоронці зафіксували розподіл грошей між директором КП та головою районної ради, після чого вищевказані фігуранти були затримані згідно ст. 208 КПК України.
 
При цьому голова Веселівської районної ради, з метою знищення слідів злочину та причетності до вимагання та отримання неправомірної вигоди, пошкодив частину грошових купюр та вчинив опір працівникам поліції, намагаючись втекти з місця події на своєму авто. Правоохоронці затримали зловмисника, однак останній вчинив ДТП, пошкодивши власну машину працівника поліції.
 
Грошові кошти, які були отримані зловмисниками в якості неправомірної вигоди, вилучені та оглянуті. На даний час слідчі дії на місці події тривають.
 
 

                                               

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3188