Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2018

На лаві підсудних опинились члени організованої злочинної групи, які здійснювали незаконне виготовлення та збут фальсифікованих алкогольних напої в Запоріжжі

Правоохоронними органами продовжується принципова та цілеспрямована боротьба з організованою злочинністю, адже саме цей напрямок діяльності визначений пріоритетним у 2018 році.
 
Відтак, прокуратурою Запорізької області направлено до Шевченківського райсуду м. Запоріжжя обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи, які упродовж грудня 2015 року – грудня 2016 року, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою постійного, швидкого та незаконного збагачення, здійснювали незаконне виготовлення та незаконний збут фальсифікованих алкогольних напоїв на території міста Запоріжжя.
 
Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили обладнання для розливу фальсифікату, що забезпечує масове виробництво, а також понад 1 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв, та більше 1, 3 тис. підроблених марок акцизного податку України.
 
Відтак зловмисники обвинувачуються за ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), чч. 1,2 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч.2 ст.199 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.
 
Тепер зловмисникам загрожує покарання відповідно ч.2 ст.199 від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна, а згідно ч.2 ст.204 штраф від трьох до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51-170 тис. грн.).

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1999