Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2018

На лаві підсудних опинились керівник Департаменту екології та природних ресурсів ЗОДА і директор підприємства-підрядника, які обвинувачуються у злочинах, що спричинили замор риби в Молочному лимані

Прокуратурою Запорізької області скеровано до суду обвинувальні акти  відносно начальника Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької ОДА за ч. 2 ст. 367 та ч. 1 ст. 366 КК України (службова недбалість, службове підроблення) та директора підприємства-підрядника за ч. 2 ст. 242, ч. 5   ст. 191,  ч. 1 ст. 366 КК України (порушення правил охорони вод, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення).
 
Нагадаємо, слідством встановлено, що директор підприємства-підрядника, яке виграло тендер на проведення робіт з днопоглиблення каналу Молочний лиман – Азовське море, фактично роботи не виконав, при цьому заволодів бюджетними коштами у сумі  1 249 941,3 грн., виділеними на будівництво.
 
Внаслідок зазначених дій директора вищезгаданого підприємства, а також бездіяльності директора Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької ОДА в частині контролю за виконанням зазначених робіт у вересні 2017 року, через відсутність водного сполучення у з’єднувальному каналі Молочний лиман – Азовське море сталася масова загибель пеленгасу у кількості 60672 одиниці та кефаль-сінгілі у кількості 1272 одиниці на загальною вартістю 92 016 432 грн.
 
Загальний розмір шкоди, завданий державі в результаті протиправних дій винних осіб склав 93 266 373 грн.
 
З метою відшкодування завданої шкоди прокурором у справі заявлено цивільний позов.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3170