Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Прокурор Запорізької області особисто вручив повідомлення про підозру у отриманні неправомірної вигоди голові Новомиколаївської районної ради (фото)

Сьогодні, 19 березня, прокурор Запорізької області Валерій Романов особисто вручив остаточне повідомлення про підозру за ч.4 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) голові Новомиколаївської районної ради Запорізької області.  
 
Нагадаємо, слідчим відділом прокуратури Запорізької області спільно з працівниками УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України було викрито та припинено протиправну діяльність керівництва Новомиколаївської районної ради та Новомиколаївської райдержадміністрації Запорізької області, які організували схему з вимагання неправомірної вигоди.
 
 Відтак, 4 січня 2018 року слідчими прокуратури області, в порядку ст. 208 КПК України у робочих кабінетах було затримано вищевказаних осіб, які вимагали та отримали  від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 27 тис. грн. за вирішення питання про виділення земельних ділянок на території району, загальної площею 20 га, під ведення сільськогосподарського товарного виробництва, з подальшим укладанням угоди про її користування терміном на 15 років.
 
 Під час особистого обшуку голови Новомиколаївської районної ради, у останнього виявлено та вилучено частину раніше обумовленої неправомірної вигоди у розмірі 7 тис. грн.
 
Довідково: Санкція ч.4 ст.368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2786