Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2018

Прокуратурою області повідомлено про підозру патрульним поліцейським, які перевищили службові повноваження застосувавши катування та спецзасоби відносно громадянина (відео)

Прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 127 (катування вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями) КК України працівникам Управління патрульної поліції у м. Запоріжжі, які у жовтні минулого року, перебуваючи на чергуванні на стаціонарному посту «Запоріжжя-північ», що розташований на автомагістралі при в’їзді до міста з боку м. Дніпра, зупинивши транспортний засіб під керуванням потерпілого, перевищили службові повноваження працівників поліції, а саме застосували відносно громадянина фізичну силу, мордування, а також спеціальні засоби – гумовий кийок та кайданки, спричинивши останньому тілесні ушкодження, завдавши при цьому не менше 13 ударів по тілу та ногам.
 
Крім того, потерпілий неправомірно утримувався на вулиці біля поста понад 6 годин у нічний час, йому насильно обмежували можливість пересуватись, підходити до власного автомобіля та заходити до приміщення блокпосту, щоб зігрітись. Також громадянину не надавали їжу та воду, забороняли спілкуватися з родичами та адвокатом.
 
Про підозру за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 365 КК України повідомлено 2 поліцейським, ще одному поліцейському інкримінується ч. 2 ст. 365 КК України.
 
На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
 
Довідково: Санкція за вчинений злочин передбачає кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
 
Закликаємо громадян, які постраждали від неправомірного насилля з боку працівників поліції звертатись з відповідними заявами до слідчого відділу прокуратури Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Залізнодорожна 17 або до приймальні громадян прокуратури Запорізької області за адресою вул. Матросова 29-А.
 
Також для оперативного реагування на відповідні випадки насильства, в прокуратурі Запорізької області діє спеціальна «гаряча лінія» - (061) 233-34-86, або з 19 год. 00 хв. до 09 год. 00 хв. в робочі дні, у вихідні та святкові дні протягом усієї доби за телефоном - (061) 225-10-99.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 4127