Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2018

В результаті одержання неправомірної вигоди затримано начальника одного з відділів державного архітектурно-будівельного контролю області (фото)

За результатами проведеного розслідування прокуратурою Запорізької області разом з працівниками СУ ГУ НП та УЗЕ в області викрито схему одержання начальником одного із відділів державного архітектурно-будівельного контролю області неправомірної вигоди за видачу дозвільних документів на початок будівельних робіт по реконструкції об’єкта нерухомості та введення об’єкта до експлуатації, а також за відсутність з боку працівників відділу архітектурно-будівельного контролю та нагляду за дотриманням  законодавства у сфері містобудівної діяльності, проектної документації, будівельних норм, державних стандартів і правил під час виконання будівельних робіт та при подальшому введені будови в експлуатацію.
 
Так, слідством встановлено, що начальник одного із відділів державного архітектурно-будівельного контролю області одержав від громадянина України неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн. за видачу дозвільних документів та непритягнення до відповідальності.
 
Після отримання грошових коштів зловмисника затримано на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3109