Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2017

Прокуратура відстояла у суді право дитини шахтаря на стипендію

Запорізька місцева прокуратура № 1 захистила право неповнолітнього на отримання належної йому стипендії.
 
За результатами опрацювання інформації Запорізького коледжу радіоелектроніки Запорізького національного технічного університету встановлено, що серед студентів, яких зараховано на перший курс у 2013 році наявна одна особа, батько якого був зайнятий на підземних роботах у вугільній промисловості.
 
Як повідомила керівник Запорізької місцевої прокуратури № 1 Ірина Бутенко, незважаючи на те, що студент мав статус дитини шахтаря, закладом освіти протягом 2013-2016 років йому нараховувалася стипендія нижча за рівень прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який передбачено Законом України “Про підвищення престижності шахтарської праці”.
 
«Внаслідок цього неповнолітнього було позбавлено права на отримання гарантованої державою виплати у передбаченому законом розмірі та у період з 01.09.2013 по 28.02.2016 не донараховано стипендії в розмірі 35 тис грн. У зв’язку з цим ми заявили до суду позов про стягнення заборгованості з її виплати» - розповіла І. Бутенко.
 
Місцевий суд погодився з доводами та правовою позицією прокуратури та стягнув на користь неповнолітнього 35 тис грн недонарахованої стипендії.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2439