Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2015

Задоволено позов прокурора в інтересах дітей та громади

Комунарським районним судом м. Запоріжжя задоволено позов прокурора м. Запоріжжя про повернення земельної ділянки площею 0,0817 га вартістю понад 500 тисяч гривень, яка перебувала у постійному користуванні територіального відділу освіти по Комунарському району, до комунальної власності міста. Про це повідомив перший заступник прокурора м. Запоріжжя Роман Мазурик.
 
Прокуратурою встановлено, що у 2008 році начальник відділу освіти  Комунарського району м. Запоріжжя своїм листом на адресу Запорізького міського голови відмовився від частини земельної ділянки у межах відділу освіти на користь фізичної особи. Після чого рішенням Запорізької міськради цю ділянку офіційно передали громадянину для будівництва житлового будинку.
 
Слід зазначити, що до 2006 року на цій ділянці працював дитячий садок-ясла, а потім у приміщенні закладу -  відділ освіти.
 
Відповідно ж до вимог законодавства об'єкти освіти і науки (у тому числі земельні ділянки), що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.
 
У зв’язку з цим прокуратура міста звернулась до суду з позовною заявою про скасування рішення Запорізької міськради, визнання недійсним державного акту на право власності на ділянку та повернення її громаді. Рішенням суду  позовні вимоги прокуратури задоволені у повному обсязі.
 
Відділ з питань розгляду листів та прийому громадян прокуратури Запорізької області
 
 
 

Автор: Відділ з питань розгляду листів та прийому громадян прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2809