Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2012

Бердянська природоохоронна прокуратура проводить перевірку за фактом масової загибелі бджіл

З залученням міліції та органів державного контролю Бердянська природоохоронна прокуратура проводить перевірку за фактом масової загибелі бджіл на території смт. Якимівки.

- Заяви власників пасік щодо загибелі бджолосімей почали надходити до Якимівського райвідділу міліції 29 квітня цього року, – повідомила в. о. Бердянського природоохоронного міжрайонного прокурора Катерина Сляднєва. - 7 травня загибель бджіл припинилася. Всього за період з 29 квітня по 7 травня до міліції надійшло 68 заяв щодо загибелі 808 бджолосімей.

За попередніми даними, можливою причиною надзвичайної події могло стати проведення агрохімічних обробок рослин та ґрунту на земельних угіддях сільгосппідприємств району, про яке не було повідомлено органи місцевого самоврядування, - у період з 25 по 28 квітня місцеві підприємства проводили хімічні обробки озимої пшениці, ріпака, ярого ячменю від бур’янів та хвороб.

- Окрім того, адміністрація господарств завчасно, але не менше, ніж за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, повинна сповіщати населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об'єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи. – зазначила К.Сляднєва. - Місцеві органи державної виконавчої влади разом з іншими зацікавленими підприємствами і установами організовують та проводять заходи щодо санітарно-гігієнічного та медичного забезпечення робіт, пов'язаних з застосуванням пестицидів у відповідності з чинним законодавством.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2099