Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2023

Наводив ворожі ракети по інфраструктурі Запоріжжя - на держзраді викрито ще одного представника агентурної мережі країни-агресора

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  ще одному жителю Запоріжжя повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 
 
За даними слідства, ексдепутат міської ради, який ще з радянських часів залишився вірним комуністичній ідеології, з початку широкомасштабного вторгнення активно підтримав збройну агресію рф проти України. 
 
У 2022 році за власними переконаннями він поповнив агентурну мережу країни-агресора та став усіляко допомагати спецслужбам рф у проведенні підривної діяльності проти України. 
 
За вказівками кураторів підозрюваний збирав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також розташування об’єктів військового та оборонно–промислового комплексу. Також він фіксував наслідки ворожих ударів по обласному центру. Добуті дані передавав через мобільний додаток Telegram. 
 
Наразі відомо, що за його наведенням навесні 2023 року окупанти завдали ракетний удар по житловому мікрорайону Запоріжжя. Також ним було скореговано не один ворожий обстріл об’єктів критичної інфраструктури міста. 
 
Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КК України. Наразі суд обрав йому запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1008