Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

Керівник обласної прокуратури провів спільну нараду з протидії кримінальним правопорушенням у сфері атмосферного повітря та водних ресурсів

26 травня 2023 року в  Запорізькій обласній прокуратурі відбулась спільна нарада керівників правоохоронних, державних органів та органів місцевого самоврядування регіону.
 
     
 
У заході також взяли очільники окружних прокуратур, Держекоінспекції, Держпродспоживслужби, екологічні експерти, науковці Запорізького національного університету, представники громадськості та інші.
 
Обговорили стан протидії кримінальним правопорушенням у сфері атмосферного повітря та водних ресурсів.
 
Відкриваючи захід, керівник обласної прокуратури Сергій Спільник зауважив про критичний стан якості атмосферного повітря в Запоріжжі, необхідність вжиття скоординованих та невідкладних дій правоохоронних та інших уповноважених органів.
 
    
 
Учасники зупинились на проблемних питаннях, які виникають при документуванні та розслідуванні кримінальних правопорушень цієї категорії, запропонували шляхи їх вирішення.
 
Прийняли рішення про створення спільних груп мобільного моніторингу за участі прокурорів, слідчих поліції, патрульних поліцейських, екологів та органів місцевого самоврядування, які будуть оперативно реагувати на скарги мешканців та виявляти забруднювачів. 

Звернули увагу на безпеку водних ресурсів та забезпечення населення якісною питною водою в регіоні, зокрема після деокупації населених пунктів.
 
Окремо щодо  оцінки рівня небезпеки для довкілля наявними шкідливими речовинами, що потрапляють у повітря внаслідок промисловості, виступили науковці. Вони підкреслили важливість підвищення екологічної свідомості серед населення.
 
 
Прийняті спільні заходи сприятимуть виявленню, припиненню та попередженню правопорушень у сфері охорони атмосферного повітря та водних ресурсів.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1053