Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2023

Повідомлено про підозру мешканцю Запоріжжя, який виправдовував збройну агресію рф

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України  (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, 49-річний запоріжанин, у минулому співробітник правоохоронного органу, використовував власний акаунт у забороненій російській соцмережі для розповсюдження серед необмеженого кола користувачів публікацій на підтримку та популяризацію дій країни-агресора. 
 
Поширені на його власній сторінці матеріали та власні дописи переважно стосувались паплюження української влади, схвалення політики окупантів та підтримання незаконного «приєднання» до рф тимчасово окупованих територій нашої держави. 
 
Особливу уваги він приділяв публікаціям  щодо діяльності ПВК «вагнер» та захоплювався її засновником. 
 
Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами злочинної діяльності.
 
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 874