Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2023

Прокуратура через суд повернула громаді 2-х кімнатну квартиру,  якою незаконно намагався заволодіти шахрай

Вознесенівська окружна прокуратура м. Запоріжжя у судовому порядку довела належність територіальній громаді Запоріжжя двокімнатної квартири, якою за підробленими документами намагалася незаконно заволодіти фізична особа. 
 
Прокурорами встановлено, що після смерті чоловіка спадкоємців за законом або заповітом не було. У зв’язку з цим належна йому двокімнатна квартира у Шевченківському районі міста вартістю понад 1,1 млн повинна була перейти у комунальну власність міста. 
 
Проте особа, яка не є спадкоємцем померлого, на підставі підроблених документів звернулась до суду з позовом про визнання себе спадкоємцем четвертої черги та визнання права власності на вищевказану нерухомість. Суд вказаний позов залишив без розгляду.
 
У свою чергу прокуратура, дізнавшись про такі шахрайські дії, подала позовну заяву про визнання квартири відумерлою спадщиною та передачу її у власність територіальної громади Запоріжжя, яка рішенням суду задоволена.
 
До відома: за фактом спроби заволодіння шахрайським шляхом нерухомістю триває досудове розслідування (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 913