Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

На держзраді викрито двох жителів Запоріжжя, які долучились до агентурної мережі країни-агресора

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  двом громадянам повідомлено  про підозру у державні зраді, вчиненої в умовах воєнного стану групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). 
 
За даними слідства, два жителі Запоріжжя, будучи проросійськи налаштованими особами, свідомо надали згоду спецслужбам країни-агресора у проведені підривної діяльності проти України. 
 
                
 
З грудня 2022 року вони забезпечували представників фсб рф інформацією щодо місць розташування по Запоріжжю та області об’єктів критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України, а також дислокації та переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ.  
 
На виконання завдань ворога, за отриманими від куратора координатами, вони проводили розвідку місцевості Запоріжжя та передмістя з метою встановлення місць для майбутніх схронів ворожої зброї. У подальшому ці схованки планувались використовуватись під час проведення терористичних актів.
 
Для комунікації та передачі інформації використовували мобільний додаток Telegram.
 
Наразі матеріалами провадження підтверджено використання окупантами розвідданих цієї агентгрупи  під час чергової ракетної атаки по Запоріжжю навесні 2023 року. 
 
Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КК України. Наразі суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під варту.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 879