Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

Організація незаконного перетину кордону через систему «Шлях» – судитимуть мешканця Запоріжжя

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом  незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб  (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, у грудні 2022 року 63-річний чоловік спільно із іншою особою розробили злочинний план незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон через пункт пропуску з Польщею. 
 
Обвинувачений пропонував виготовлення довідки про членство у міжнародній громадській організації з подальшим внесенням відомостей до системи «Шлях». На підставі цих документів чоловіки призовного віку виїжджали за межі України нібито з гуманітарних питань від «псевдоблагодійного фонду». Винагорода за таку «послугу» оцінювалась від 4 до 6 тис доларів США з людини.
 
Під час обшуків за місцем проживання у нього вилучено банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чисті бланки різних документів, штампи та печатки невідомого походження. 
 
                            
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1317