Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

Задля ухилення від сплати 800 тис. грн до бюджету товариство намагалось приховати належне йому майно – прокуратура в суді довела фіктивність такого правочину боржника

Рішенням суду задоволено позов Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суб’єкта господарювання про визнання недійсним акта прийому-передачі нерухомого майна до статутного капіталу.
 
Прокуратурою встановлено, що у товариства на підставі судового рішення перед бюджетом виник борг у сумі 800 тис. грн. Проте відповідач із метою ухилення від його виконання на підставі фраудаторних правочинів передав єдине належне нерухоме майно, на яке можливо було звернути стягнення, на користь «іншого» товариства, власником якого також є він. 

Суд погодився з позицією прокурора про те, що новий та попередній власники об’єктів нерухомості є пов’язаними особами та відчуження майна здійснено з метою ухилення від погашення боргу.

 
Після набрання судовим рішенням законної сили за рахунок спірного нерухомого майна перед місцевим бюджетом буде погашена заборгованість у сумі 800 тис. грн.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1171