Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2023

Брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму – судитимуть ще 4 мешканців  Запорізької області

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано ще 4 обвинувальні акти стосовно громадян України за фактом участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у вересні 2022 року чотири мешканці тимчасово окупованої території Запорізької області з метою підтримання окупаційної влади безпосередньо взяли участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій рф. 
 
Погодившись на пропозицію ворога двоє з них очолили, а ще двоє стали членами незаконних дільничних виборчих комісій, утворених окупаційною владою  на території  Мелітопольського та Бердянського районів. 
 
Підозрювані складали попередні списки учасників примусового волевиявлення, виготовляли бланки бюлетенів для голосування, доставляли їх на дільниці, та проводили інші заходи з підготовки референдуму.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1113