Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

На Запоріжжі до 8 років за ґратами засуджено колишню працівницю ЦНАП

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження колишню працівницю ЦНАП виконавчого комітету Пологівської міськради визнанно винною в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Її засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах  влади строком на 15 років з конфіскацією майна.
 
Прокурорами в суді доведено, що в червні 2022 року жінка залишилась на тимчасово окупованій території Запорізької області та в порушення присяги держслужбовця добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Вона зайняла посаду голови так званої «Військово-цивільної адміністрації сіл Семенівка і Григорівка Пологівського району».
 
Після призначення псевдопосадовиця проводила агітаційні заходи серед місцевих мешканців, на яких схиляла їх до співпраці з окупаційною владою.
 
Також вона організовувала серед вчителів та директорів учбових закладів зібрання, на яких закликала відновити навчальний процес за стандартами освіти держави-агресора.
 
Із метою швидкого переходу захопленої частини Запорізької області на  умови оператора мобільного зв’язку рф  замовила його sim-карти та  забезпечила їх розповсюдження серед місцевого населення.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 990