Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

На Запоріжжі за державну зраду судитимуть трьох колишніх податківців із Кам’янки-Дніпровської

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох колишніх податківців за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, співробітники підрозділів Головного управління ДПС у Запорізькій області після початку повномасштабного вторгнення військ рф залишились в окупованому м. Кам’янка-Дніпровська Василівського району та перейшли на бік ворога. Вони добровільно надали згоду на співпрацю  та розпочали «службу» в незаконно створеному органі влади - так званій «Каменка - Днепровской  налоговой инспекции». 
 
Після призначення підозрювані почали беззаперечно виконувати  вказівки і розпорядження керівників окупаційної адміністрації рф. Здійснювали перереєстрацію місцевих суб’єктів господарювання з метою включення їх до податкової системи держави-агресора та подальшого зобов’язання сплачувати податки на користь окупаційної влади. Також вони систематично проводили серед населення агітаційні заходи та схиляли до співпраці з ворогом.
 
Наразі всі підозрювані звільненні з органів ДПС України.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1380