Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

На Запоріжжі в колабораціонізмі та сприянні діяльності терористичної організації підозрюється місцевий депутат від політичної партії «Опозиційний блок»

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораціонізмі та сприянні діяльності терористичної організації (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, місцевий депутат від політичної партії «Опозиційний блок» залишився на території смт Розівка Запорізької області, яка з березня 2022 року перебуває під окупацією держави-агресора. Він добровільно надав згоду представникам терористичної організації «днр» очолити «Общественную приемную главы «днр» дениса пушилина», яку розмістив у приміщенні Розівської селищної ради. Працюючи головою псевдоприймальні, у квітні 2022 року організовував незаконне голосування за тимчасове приєднання території Розівки до складу так званої «днр», як її представник проводив особистий прийом громадян, а також від імені терористичної організації брав участь у розподіленні та видачі гуманітарної та грошової допомоги місцевим пенсіонерам.
 
Після створення окупантами незаконного органу влади «Розовская поселковая администрация Пологовского района Запорожской области» підозрюваний погодився зайняти в ньому посаду начальника «відділу охорони здоров’я, освіти і взаємодії з населенням та громадськістю». Псевдопосадовець забезпечував загальну організацію роботи очолюваного підрозділу, займався добором кадрів, здійснював контроль за проведенням масових пропагандистських заходів із нагоди святкування офіційних свят країни-агресора.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1452