Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2023

7 років за ґратами – на Запоріжжі винесено вирок  трьом неповнолітнім за сексуальне насильство та інші тяжкі злочини над однолітком

За підтримання публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Запорізької окружної прокуратури суд визнав трьох підлітків винними у зґвалтуванні, сексуальному насильстві, розбої та вимаганні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 3 ст. 153, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 189 КК України). Вироком суду їм призначено покарання – 7 років позбавлення волі.
 
Прокурори в суді довели, що 15 січня 2022 року троє школярів із передмістя Запоріжжя, перебуваючи за місцем проживання одного з них, діючи спільно, вчинили знущання та сексуальне насильство над колишнім однокласником. Потім, погрожуючи фізичною розправою та насильством, заволоділи його мобільним телефоном. Також   вони вимагали з хлопця 1 тис. грн неіснуючого боргу. Вказані протиправні дії один з неповнолітніх фіксував на відео у власний телефон.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Відділу поліції № 6 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 2222