Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

Незаконне відрахування з держбюджету понад 700 тис. грн - на Запоріжжі судитимуть головну бухгалтерку

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої головної бухгалтерки одного з державних підприємств м. Запоріжжя за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
                                       
Розслідуванням встановлено, що в 2019 році головна бухгалтерка держпідприємства використала своє службове становище в інтересах його працівників та складала розрахункові відомості, у які не вносила інформацію щодо нарахування їм премій. Внаслідок цього працівники отримували право на безпідставну додаткову доплату до заробітної плати за рахунок коштів державного бюджету України.
 
Так, на підставі вказаних документів персоналу з держбюджету незаконно нараховано кошти на загальну суму понад 700 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1215