Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – підозрюється мешканець Запоріжжя

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя місцевому мешканцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
                                                 
 
За даними слідства, 63-річний чоловік спільно з іншими особами налагодили схему незаконного перетину кордону для військовозобов’язаних через пункт пропуску з Польщею. Шляхом внесення недостовірних відомостей  до системи «Шлях» водії призовного віку могли виїжджати за межі України нібито з гуманітарних питань від «псевдоблагодійного фонду». Вартість такої «послуги» оцінювали близько 250 тис. грн з людини.
 
                                                         
 
Громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини коштів. Під час обшуків за місцем проживання у нього вилучено банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чисті бланки різних документів, штампи та печатки невідомого походження, а також майже пів мільйона гривень.
 
Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні до злочину особи.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1270