Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

За державну зраду судитимуть інспектора управління Держагенства меліорації та рибного господарства  в Запорізькій області

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора управління Державного агентства меліорації та рибного господарства України в Запорізькій області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що наприкінці лютого  2022 року посадовець добровільно перейшов на бік ворога та розпочав «службу» в окупаційному органі Бердянська - «відділі охорони навколишнього середовища та водних біоресурсів». 

Перебуваючи на посаді «керівника» новоствореного незаконного органу, він активно займався добором  кадрів,  у тому числі агітував своїх колишніх колег зрадити Україні,  здійснював контроль за виловом водних біоресурсів у Азовському морі.  Під час реалізації  своїх псевдоповноважень підозрюваний незаконно використовував водний транспорт рибоохоронного патруля Азовського басейнового управління.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1038