Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

У державній зраді та колабораціонізмі  підозрюється так звана «начальниця управління  освіти» окупованого Мелітополя

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру «освітянці» з Мелітополя у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, колишня асистентка вчителя одного з навчальних закладів  Мелітополя після окупації міста армією РФ перейшла на бік ворога та  добровільно зайняла посаду «исполняющей обязанности начальника отдела образования Мелитопольского района», а вже  згодом очолила так зване «управление образования военно-гражданской администрации Мелитопольского района». Бажаючи проявити себе на новій посаді вона організовувала серед  сільських, селищних голів та представників освітніх закладів зібрання, на яких схиляла їх до співпраці з окупаційною адміністрацією, а також до відновлення навчального процесу за стандартами освіти держави-агресора.
 
Крім цього, підозрювана ще з лютого 2022 року ініціативно працювала зі співробітниками ФСБ РФ та усіляко допомагала  їм у проведенні підривної діяльності проти України.  Вона збирала інформацію про учасників АТО, ООС, військовослужбовців ЗСУ та проукраїнськи налаштованих містян. Отримані дані передавала представникам спецслужб через месенджер «Telegram».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1091