Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

На Запоріжжі судитимуть трьох поліцейських, які перейшли на бік ворога та працюють на окупаційну владу Бердянська

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох  експоліцейських за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що в період дії воєнного стану заступник начальника кадрів, слідчий та патрульний Бердянського районного відділу поліції залишились на тимчасово окупованій території Запорізької області та, зрадивши присязі, перейшли на бік ворога. Вони добровільно вступили до лав так званої «народной милиции м. Бердянска».
 
                       
 
Працюючи на окупантів, поліцейські надали інформацію  про особовий склад правоохоронного органу та наявну в них табельну вогнепальну зброю. Крім того, один із них патрулював місто на службовому автомобілі, що належить Нацполіції України. Інший проводив «слідчі та процесуальні» дії стосовно своїх колег та мешканців міста. Наразі вони  виконують вказівки та розпорядження окупаційної адміністрації РФ.
 
Усіх трьох підозрюваних звільнено зі служби в Національній поліції України.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1808