Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2022

Зайняв  псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації м. Приморська» - підозрюється мешканець Маріуполя

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину  за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, наприкінці червня 2022 року  мешканець Маріуполя добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою та погодився обійняти посаду «голови військово-цивільної адміністрації м. Приморськ». 
 
Використовуючи надані на цій посаді «повноваження» він організував незаконну передачу держмайна  України на користь та потреби окупаційної адміністрації рф, а також  схиляв до співпраці з окупаційною адміністрацією місцевих освітян та медичних працівників. Наразі псевдопосадовець активно забезпечує роботу «органу».
 
Крім того, підозрюваний, бере участь у підготовці пропагандистських матеріалів, що виправдовують військову агресію рф проти України. Під час надання інтерв’ю для  російських ЗМІ він зазначив, що «росія прийшла назавжди». З метою створення позитивного іміджу очолюваного ним псевдооргану розповів журналісту як він та його підлеглі «переймаються» проблемами місцевих жителів  Приморська, організовують їм доставку та розподіл гуманітарної допомоги, а також формують списки пенсіонерів, яким буде надано грошову допомогу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1359