Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2022

Неправомірні договори про закупівлю теплової енергії – за позовами прокуратури постачальник поверне державі кошти у сумі майже 2,9 млн грн

За трьома позовами органів прокуратури Запорізької області в інтересах Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області, Департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради до лікувальних закладів господарський суд Київської області скасував незаконні рішення тендерного комітету, визнав недійсними договори та стягнув із недобросовісного суб’єкта господарювання у дохід держави кошти у сумі майже 2,9 млн грн.
 
Прокурорами встановлено, що за результатами переговорних процедур закупівель три медичні заклади м. Запоріжжя з суб’єктом господарювання уклали неправомірні договори про закупівлю теплової енергії. Тендерні комітети залишили поза увагою те, що товариство – постачальник притягувалось Антимонопольним комітетом України до відповідальності за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів. Це безальтернативно позбавляє порушника права протягом трьох років брати участь у відкритих торгах та переговорних процедурах закупівель. 
 
Після набрання рішеннями законної сили будуть вжиті заходи до фактичного стягнення коштів у дохід держави.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1495