Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

На Запоріжжі підозрюється держреєстратор, який незаконно зареєстрував право власності на квартиру вартістю майже 1 млн грн

Прокурорами Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру державному реєстратору, який, за відсутності правових підстав за громадянкою, здійснив реєстрацію права власності на квартиру, яка за законом вважається відумерлою спадщиною. Йому інкримінують зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч. 3 ст. 365-2 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що у  жителя Хортицького району міста  перебувала у власності трикімнатна квартира. Після його смерті спадкоємців, які б заявили про свої спадкові права на цю нерухомість, не виявлено. За законом вона повинна  була поповнити житловий фонд територіальної громади Запоріжжя. У травні 2021 року держреєстратор за підробленим рішенням суду зареєстрував квартиру за жінкою, яка назвалась «співмешканкою» власника. За вказаних обставин право на об’єкт нерухомості безпідставно перейшло до громадянки, що завдало міській раді збитки на майже 1 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 5 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1840